Friday, November 17, 2017

Kayu dari pokok Penaga adalah yang paling sesuai untuk kaedah pengewapanSepuluh tahun dahulu apabila kami memulakan bisnes pembuatan Set Tangas kami telah pun menyedari khasiat pokok Penaga kepada kesihatan tubuh badan, tetapi pada waktu itu tiada pembekal yang boleh membekal kayu penaga dalam kuantiti yang banyak. Oleh itu kami terpaksa menggunakan kayu lain seperti Balau dan Pain. Apabila ada pembekal yang boleh membekal kayu tersebut, kami merasakan ini adalah rahmat yang harus dikongsikan kepada pelanggan semua.

Ini kerana Pokok Penaga mempunyai pelbagai khasiat perubatan. Dari batang, daun, akar dan bunga mempunyai unsur pengubatan yang menjadi amalan turun temurun. Contohnya kulit pokok ini sangat berkhasiat untuk para ibu lepas bersalin untuk merawat bahagian pangkal peha terutama rahim. Sebahagian spesisnya mengandungi Calanolide A yang disahkan boleh merawat kanser dan AIDS.

Oleh itu Jana Herba telah mengambil langkah proaktif menggunakan pokok Penaga bagi barisan produk bertangas dan bersauna….Khasiat Pokok Penaga, manfaatnya sama dirasa.


Untuk keterangan lanjut hubungi :
En. Tarmizi
Bahagian Jualan dan Promosi
Jana Herba Enterprise
15, Jalan Jejarum 2B/3,
Bukit Beruntung, Rawang, Selangor.
Tel: 012-6963987
email : janaherba@gmail.com

No comments:

Post a Comment